***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Тероризъм в Брюксел и опити за тероризъм в България. Пепи Еврото изпрати сигнал, че е подкупил български прокурор


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 октомври   

 

Терор в центъра на Брюксел. Полицията е на крайник и търси радикализиран ислямист, който по-рано простреля двама футболни почитатели. 

Свидетели описват, че към 7 ч. вечерта мъж, облечен като строител, почнал да стреля на направления. Той крещял, че е член на терористичната организация " ИДИЛ " и се бори за достойнството на мюсюлманите по света.

Стрелецът разкрил огън по бизнес постройка в региона, където ранил портиера и счупил десетки прозорци, а по-късно се придвижил към прилежащите улици.

Белгийските управляващи потвърдиха гибелта на Абдесалем Ласуед (45 г.), открит като причинител на снощния атентат в Брюксел, при който бяха убити двама шведски жители, а техен съотечественик бе тежко ранен. Според министъра на вътрешните работи Анели Верлинден е допустимо нападението да е дело на терористична клетка. Издирват се съучастници, посочи полицията.

Шведската работа за полицейска сигурност SAPO съобщи във вторник, че нейната оценка за равнището на опасност против Швеция остава непроменена, откакто въоръжен мъж простреля и умъртви двама шведи в Брюксел късно в понеделник.

„ Тероризмът “ се дефинира като опит за заплашване или принуждение, което води до промени в живота на хората, подбудени от вълна от боязън. 

Вандали надраскаха със спрей коли на доброволци от Украинския дом във Варна.

По колите е имало надписи „ Вън ” и „ Путин ”. Потърпевшите са шокирани от случилото се.

„ Не знам кой може да постъпи по сходен метод. Преди няколко месеца ни бяха залепили съветското знаме на постройката. Заплашваха ни и със смс-и. Стигало се и до кражби на жилища.

Притесняваме се от нови набези ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Евгения Волкова, ръководител на дома.

Това също се приема за тероризъм – телефонен тероризъм. 

В сигнала се твърди, че Еврото давал по 10 000 лв. на българския прокурор в Европейската прокуратура Теодора Георгиева. Парите били излъчени в ресторант " Осемте джуджета ", като това ставало в интервала 2019-2023 г. 

„ Сигналът против мен е офанзива от шефовете на Пепи Еврото. Това са номерата на господин Гешев, които не престават и в този момент. Европейската прокуратура спря обири за десетки милиони и желаят да ме дискредитират “, сподели пред „ 24 часа " европейският прокурор Теодора Георгиева.

Според Георгиева това е неизвестен сигнал, тъй като управляващите не знаят къде е Петров. Той е обвинен по делото " Осемте джуджета " за търговия с въздействие и противозаконни записи, само че съумя да се укрие и е в неопределеност. " Държавата не знае къде е Петров, а той праща сигнали, които се ревизират. Защо не го задържат? ", споделя ръководителят на българския офис на Европейската прокуратура.

„ През последните 2 дни виждаме известно усмиряване, известно балансиране на изявленията на другите участници. Ясно е, че " Хамас " би трябвало да бъде изкоренена, защото тя носи терористичния заряд в себе си, само че в това време би трябвало да е ясно, че има мирни поданици и би трябвало да се търси тяхното посланичество и отбрана, с цел да може да се сътвори по-устойчив мир “.

„ Няма непосредствена опасност от миграционен напън. Притесняваме възможна опция от ескалация на спора ", съобщи още Денков. 

Все още остава мистерия по кое време тъкмо е снимано видеото с Мия и дали изобщо е достоверно. От армията показват, че „ Хамас “ постоянно употребява такива видеоклипове като част от психическата война, която води

„ В клипа „ Хамас “ желае да се показа като филантропична организация, а в действителност те са терористи, виновни за гибелта и отвличането на бебета, дами, деца и възрастни хора “, показват от израелската войска.

„ Не ни е казано в какъв брой часа ще преминем " в линията Газа, само че ни помолиха да тръгнем за Рафах ", удостовери чиновник на Египетския Червен полумесец, поискал анонимност.

През последните дни със самолети от разнообразни страни и интернационалните организации дойдоха товари с филантропична помощ. Египет е изпратил десетки камиони.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР